Gratis leren onderhandelen
Negotiation skills
Een uitgebreide pagina over conflictoplossing en onderhandeltechnieken. Naast onderhandeltechnieken komen ook onderwerpen als win win situaties, co-operative power en mapping solutions aan bod, allen toegelicht met uitgebreide artikelen. De website komt uit AustraliŽ en is dan ook helemaal in het Engels. (Cijfer: 6)
Onderhandeltips
Vijf duidelijke tips om controle te houden over de onderhandelingen. In de tips wordt gebruik gemaakt van voorbeeldsituaties en beschreven hoe u bekende valkuilen kunt vermijden. (Cijfer: 6,5)
Efficient onderhandelen
Telkens als we iets kopen en/of verkopen is er een overeenkomst tussen 2 partijen. Elke partij probeert zoveel mogelijk geld te verdienen of uit te sparen. Net-online geeft u twaalf tips voor als u moet onderhandelen met uw leverancier. (Cijfer: 6,5)
Verbaal en non-verbaal onderhandelen
U onderhandelt niet alleen met woorden. Uw uitdrukkingen, gebaren en uiterlijke verschijning zeggen nog veel meer. Met uw non-verbale gedrag zet u een boodschap kracht bij. Of doet u er afbreuk aan. Met behulp van dit artikel ontdekt u hoe u kunt spelen met non-verbale signalen. (Cijfer: 6)
Tips en technieken
Een uitgebreide pagina die alle facetten van het onderhandelen kort doorneemt. Er worden geen uitgebreide artikelen gegeven maar wel gerichte tips en technieken over onderwerpen waar andere cursussen geen aandacht aan besteden. Zo worden er bijvoorbeeld niet alleen tactieken voor u zelf gegeven, maar ook hoe u die van uw tegenstander kan counteren. (Cijfer: 8)
Praktische tips om te onderhandelen
Stepstone.nl biedt u een duidelijk 5 stappenplan aan om onderhandelingen tot een succes te brengen. Ze behandelen onderhandelingen met de visie dat een duurzame relatie vaak meer oplevert dan een snel voordeeltje. (Cijfer: 7,5)
Onderhandelen: conflictoplossing
Dit artikel behandeld de rol die de P&O adviseur vervult tijdens onderhandelingen en conflictoplossing. Het artikel is geheel in PDF en heeft de vormgeving van professioneel lesmateriaal. Er wordt aandacht besteed aan de verschillende fasen binnen het bemiddelingsproces, de aspecten van bemiddeling en de vaardigheden van een goede bemiddelaar. (Cijfer 9)
Onderhandelen
Dit artikel wordt u aangeboden in de vorm van professioneel lesmateriaal. Het is compleet in PDF vervaardigd en daar hebben ze met de vormgeving goed op ingespeeld. Het artikel bevat onder andere een vijf stappenplan, een uitgebreide omschrijving van onderhandelingsmethodes en een checklist voor standpunt- en principeonderhandelen. (Cijfer: 9,5)
Managernet
Managernet biedt u een zeer uitgebreid artikel aan over hoe u, als leidinggevende, uw medewerkers kunt beÔnvloeden. In dit artikel gaan ze in op de invloed en machtsbases van de manager. Ook worden er een aantal goed uitgewerkte tips en checklists gegeven. Tot slot staan er een klein aantal links naar boeken en relevante artikelen. (Cijfer: 7,5)
Vdab
Vdab geeft overzicht in succesvol onderhandelen. Er worden verschillende strategieŽn, tactieken en vuistregels gegeven. Daarbij wordt elk onderdeel toegelicht door een kort artikel. (Cijfer: 8,5)
Leren.nl
Deze cursus leert u hoe u opkomt voor uw belang zonder de relatie met uw onderhandelingspartner in gevaar te brengen. Ze geven praktische informatie waar u meteen uw voordeel mee kunt doen. In deze cursus behandeld u de aspecten, valkuilen, strategieŽn en trucs van het onderhandelen. Ook wordt er aandacht besteedt aan de verschillende typen onderhandelaars. (Cijfer: 9)
CarriŤretijger
Een zeer complete cursus onderhandelen. De cursus in opgedeeld in verschillende stappen; bij elke stap worden de kernbegrippen uitgewerkt in een artikel. Verder verdelen ze de competentie onderhandelen in 8 niveaus en geven ze voorbeelden van beroepen waarin onderhandelen een belangrijke rol speelt. (Cijfer: 9)
Onderhandelen.nl
Deze website biedt tien uitgebreide artikelen aan om u het onderhandelen eigen te maken. De artikelen behandelen onderhandelingen in verschillende situaties, maar gebruiken allemaal een professionele invalshoek. (Cijfer: 10)