Discussieren
Zelf evaluatie
Een worddocument met een zelfevaluatie-formulier voor de discussieleider. Na afloop kan hij zichzelf evalueren om in de toekomst een discussie of vergadering (nog) beter te leiden. (Cijfer: 7)
Uw mening geven
Innerned besteedt aandacht aan zowel de spanning die men ervaart voordat hij zijn mening geeft als de aandachtspunten waar men op moet letten terwijl hij zijn mening geeft. De site geeft tips en duidelijke, maar korte, uitleg. (Cijfer: 6,5)
groeps- en discussiestructuren
Zeventien duidelijk tips op effectief te discussiŽren. (Cijfer: 6)
Discussie leiden
Deze website is van de Universiteit van Twente. Er worden een aantal basistips gegeven voor het leiden van een discussie en hoe u het beste kunt argumenteren. (Cijfer: 7)
Discussion Skills
Een aantal duidelijke tips voor strategieŽn. Naast doís en doníts wordt ook de reden voor een discussie behandeld en hoe u een discussie kunt leiden. De site is compleet in het engels. (Cijfer: 8)
Vdab
Een discussie voeren is een goede manier om een nieuw plan te beoordelen of om een standpunt te toetsen. De experts Sjoer en Verbiest geven zeven spelregels die je kan toepassen om op een eerlijke manier te discussiŽren en tot goede resultaten te komen. (Cijfer: 8)
Een paar simpele regeltjes
Discussies willen nog wel eens ontsporen. Door een zekere mate van structuur in een discussie te brengen en door u aan een paar simpele regeltjes te houden, vergroot u de kans op een succesvol verloop. Op deze website vindt u tips over het organiseren, het leiden van en het deelnemen aan een (formele) discussie. (Cijfer: 7)